Chat

Hrubá Skála

Hrubá Skála

Zámek nad stejnojmennou obcí na zalesněné skalní plošině (367 m), vystavěn na místě původního gotického hradu, vybudovaného na pískovcových skalách propojených mosty kolem roku 1300 Hynkem z . Za Smiřických došlo v 2. pol. 16. století k renesanční přestavbě zámku. Při opravách zámku po požáru roku 1710 rozšířen na jih a východ, nově upraven roku 1804, kdy vznikl též anglický park. R. 1821 koupil panství Jan Lexa z Aehrenthalu, tento rod jej vlastnil do roku 1945. R. 1859 zámecká budova regotizována, dnes účelově využití. Na prostranství před zámkem novogotický kostel sv. Josefa, nedaleko zámku zbytky předsunutého opevnění ze 14. století zvané Prachovna.

Durchschnittliche Ansprüchigkeit
Durchschnittliche Interessantheit
Durchschnittlicher Eindruck

Ihre Freunde hier

Keiner Ihrer Freunden ist hier noch nicht gewesen

Ihre Freunde hier

Keiner Ihrer Freunden ist hier noch nicht gewesen

Über Autor

Benutzer ist nicht verfügbar

Bewertung

Keine Bewertungen wurden zugefügt

Kommentare


Weitere Sehenswürdigkeiten in der Umgebung

Čertova ruka

Vzdáleno celkem: 1,08 km

Skalní útvar v křídových pískovcích Hruboskalského skalního města, archeologické naleziště neolitického osídlení, zbytky středověkého hrádku ze 13. století.

Kavčiny

Vzdáleno celkem: 1,87 km

Dřevěný hrádek ze 14. století, který byl postavený na skalní ostrožně jižně od hradu pro jeho ochranu. V roce 1440 byl  dobyt a poté zpustl.

Valdštejn

Vzdáleno celkem: 1,90 km

Zřícenina hradu založeného jako sídlo rodu na konci 13. století na severním okraji hruboskalské skalní plošiny. Postaven na třech pískovcových skalách, navzájem propojených dřevěnými mosty. Osídlen…

Trosky

Vzdáleno celkem: 2,51 km

Symbol Českého ráje, zřícenina hradu pojmenovaného dle názvu dvojitého čedičového sopouchu, na nichž byl na konci 14. století Čeňkem z Vartemberka vystavěn. Na vyšší skále (57 m) vybudována…