Chat

Vranov nad Dyjí

Vranov nad Dyjí

Původní gotický hrad z 13. století, jehož majitelé se v držení velmi často střídali, za třicetileté války vydrancovali Švédové a ke zkáze hradu přispěl také požár. Teprve na přelomu 17. a 18. století byl zchátralý hrad přestavěn podle architekta Johanna Bernharda Fischera z Erlachu a vznikl barokní zámek. V roce 1948 stát zpřístupnil zámek veřejnosti. Ve druhé polovině 20. století proběhla obnova větší části areálu a postupně dochází také k úpravám okolního přírodního prostředí, které je součástí přísně chráněné zóny Národního parku Podyjí.

Durchschnittliche Ansprüchigkeit
Durchschnittliche Interessantheit
Durchschnittlicher Eindruck

Ihre Freunde hier

Keiner Ihrer Freunden ist hier noch nicht gewesen

Ihre Freunde hier

Keiner Ihrer Freunden ist hier noch nicht gewesen

Über Autor

Benutzer ist nicht verfügbar

Bewertung

Keine Bewertungen wurden zugefügt

Kommentare


Weitere Sehenswürdigkeiten in der Umgebung

Lovecký letohrádek

Vzdáleno celkem: 1,97 km

Stavba, jež se nachází těsně u státních hranic. Půdorys stavby tvoří nepravidelný šestiúhelník. Jedná se o klasicistní stavbu dříve využívanou ke společenským účelům.

Riegersburg

Vzdáleno celkem: 3,22 km

V 18. století byl postaven barokní zámek místo vodního hradu,který byl obýván až do konce 2. světové války, kdy jej zabrala a…

Hardegg

Vzdáleno celkem: 3,41 km

Hrad byl postaven ve 12.století pány z rodu von Plain. Hrad byl značně poškozen zemětřesením v roce 1754 a jeho rekonstrukce trvala až do roku 1905.

Šenkenberk

Vzdáleno celkem: 5,20 km

Hrad byl založen v první polovině 13. století a v 16.století se hrad uvádí jako pustý. Zbyly pouze zbytky hradeb a základy.