Chat

Nasarvky

Nasarvky

Renesanční zámek v Nasavrkách postaven kolem roku 1600, naposledy opravený 1995-1997, na omítce psaníčková sgrafita, pěkná vstupní klenutá hala; v přízemí informační centrum a obřadní síň, v 1.patře galerie a muzeum - expozice se tematicky zaměřuje na nedaleké oppidum v Hradišti u Nasavrk, na keltské osídlení zdejšího regionu a způsob života Keltů všeobecně, je zde model oppida (jeden z největších v Evropě) v Hradišti, který přibližuje, jak oppidum vypadalo v době keltského osídlení.

Average difficulty
Average interest
Average impression

Your friends here

None of your friends have been here

Your friends here

None of your friends have been here

About the author

The user is no longer available

Review

No additional evaluation

Comments


Other nearby interests

Strádov

Vzdáleno celkem: 1,83 km

Zřícenina hradu na skále ve Slavické oboře byla založena ve 14. století a od 16. století byl označen jako pustý; zachovány jsou hradby a zbytky věže.

Žumberk

Vzdáleno celkem: 3,03 km

Zřícenina hradu v obci , hrad známý od 13. století, v 2. pol. 18. stol již udáván jako velmi zborcený, i když stále obývaný (až do roku 1770, od té doby uváděn jako pustý), rozebírán na stavby v…

Rabštejn

Vzdáleno celkem: 4,67 km

Zřícenina hrádku z 1.pol. 14. století, pustý koncem 16. století Ve 2. pol. 19. století přibyla pseudorománská okna a sgrafity. Někdy též nazýván . Přístup z obce po zelené tur. zn..

Kočičí hrádek

Vzdáleno celkem: 4,70 km

Romantická stavba v lesích jižně od Slatiňan je oblíbenou zábavou pro rodiny s dětmi. Stojí na křemencové skalce a byl určen jako atrakce pro zámeck…