Chat

Kazatelna

Kazatelna

Kazatelna nabo-li v originále Preikestolen ční do výše 604 metry nad Lysefjorden. Je to nádherný útes s plošinou 25 metrů na 25 metrů, tato plošina je poměrně nebezpečná, ale i přes to není obehnaná zábradlím aby se nezničil nádherný ráz této přírodní zajímavosti. I přes jeho nebezpečnost doposud zde nebyl žádný smrtelný úraz.

Leží při jihozápadním pobřeží – východně od města Stavanger, odkud se tam dostanete po silnici č. 13, trajektem z Lauvvik přes Høgsfjorden do Oanes a dále po stejné silnici ještě kus na sever, kde pak odbočíte dle značení vpravo na silnici č. 529 Preikestolvegen.

Na konci silnice bude velké parkoviště, zřejmě placené, ale auta stávají již kousek před, kde můžeme vidět několik malích bezplatných parovišť.

Po zaparkování se vydáme zhruba na 4 km dlouhou s převýšení 334 m procházku, která je rozděleno zhruba do 3 hodně strmých částí, ale mezi nimi jdeme střídavě nahoru a dolů, takže ve skutečnosti nastoupáte daleko víc. Podle ukazatelů cesta má travat tam i zpátky přibližně 3 – 4 hodiny.

Average difficulty
Average interest
Average impression
Natural monuments category Rock

Your friends here

None of your friends have been here

Your friends here

None of your friends have been here

About the author

Review

No additional evaluation

Comments


Other nearby interests

Trolí jazyk

Vzdáleno celkem: 80,95 km

Trolí jazyk je nádherný skalní útvar, který se nachází ve výšce 700 metrů nad hladinou jezera Ringedalsvatnet. Toto místo…