Chat

Ploskovice

Ploskovice

Romantická stavba se nalézá na jižním okraji stejnojmenné obce, dále od obce se pod zámkem rozprostírá zámecký park. Objekt zámku je od severu doplněn klasicistní přístavbou pocházející z počátku 19. století, která sloužila zejména pro hospodářské a správní účely.
Od roku 1805 zámek sloužil jako letní a výletní sídlo panujícího habsburského rodu, neboť v tomto roce přešel do majetku toskánské větve Habsburků. Objekt prošel další velkou rekonstrukcí, přestavbou a dostavbou zhruba v polovině 19. století, kdy zámek dostal svoji dnešní definitivní podobu v souvislosti s abdikací rakouského císaře Ferdinanda V. a nástupem mladého císaře Františka Josefa I. na císařský trůn v bouřlivém roce 1848. Objekt se tehdy stal letním sídlem bývalého císaře Ferdinanda V. Dobrotivého (společně se zámkem v Zákupech). Po smrti Ferdinanda V. pak objekt zámku kompletně přešel do majetku císaře Františka Josefa I.
Po roce 1918 zámek sloužil jako letní sídlo československého Ministerstva zahraničních věcí, jezdil sem často zejména tehdejší ministr zahraničních věcí Edvard Beneš s manželkou. V době druhé světové války, kdy územně spadaly pod nacistickou Velkoněmeckou říši, zde sídlila nacistická škola.

Prosječna naročitost
Prosječna zanimljivost
Prosječni dojam

Vaši prijatelji ovdje

Nijedan od Vaših prijatelja ovdje nije još bio

Vaši prijatelji ovdje

Nijedan od Vaših prijatelja ovdje nije još bio

O autoru

Korisnik već nije dostupan

Procjena

Nisu bile dodane nikakve procjene

Komentari


Druge zanimljivosti u okolini

Žižkův hrad

Vzdáleno celkem: 3,19 km

 Název zřícenéhoo hraddu vznikl zkomolením slova Rzischenschloss a se Žižkou tedy nemá nic společného. Zachována je hladomorna, studna a sklepen…

Kalich (538 m)

Vzdáleno celkem: 3,20 km

Skalnatý vrch nad Třebušínem se zbytky Žižkova hradu. Vyskytuje se zde vzácný kosatec nízký a také ve skalních spárách rostou neobvyklé druhy vegetace.

Hrad Litoměřice- Expozice o historii vinařství

Vzdáleno celkem: 3,44 km

Bývalý královský středověký hrad patří mezi nejstarší stavby Litoměřic. Byl postaven ve druhé polovině 13. století, ale přestavby se dočkal za panování Karla IV. Později byl přebudován na pivovar.…

Radobýl

Vzdáleno celkem: 5,10 km

Radobýl je nevysoký kopec v těsné blízkosti Litoměřic. Díky své osamocené poloze nabízí krásný výhled do kraje.…